Cucielo Vermouth di Torino Rosso powstał w małym miasteczku Moncalieri we włoskim regionie Piemontu i wykorzystuje połączenie najlepszych włoskich win z idealną mieszanką naturalnie pozyskiwanych składników roślinnych i aromatów. Marka czerpie inspirację z wędrującej kukułki. W lecie kukułka migruje z Afryki Zachodniej do Szkocji. Pod koniec letnich miesięcy kukułka wraca do domu – przelatuje wzdłuż Włoch, rozkoszując się aromatami Morza Śródziemnego, a następnie wraca do dorzecza Kongo.

W Vermouth di Torino zastosowano składniki roślinne naturalnie pochodzące z trasy wędrówki kukułek, a każda butelka zawiera aromaty Włoch i Morza Śródziemnego.

Pikantny, aromatyczny Vermouth Rosso z Cucielo, który w nosie oferuje aromaty kandyzowanych pomarańczy, rabarbaru, wanilii, anyżu, goździków i pieprzu. Na podniebieniu nuty gorzkiego granatu, czerwonych jagód, wanilii, anyżu, pomarańczy i rodzynek.