Brandy Sarajishvili 3* charakteryzujące się pięknym, błyszczącym kolorem oraz specjalnym aromatem, z którego słynie Sarajishvili. Brandy Sarajishvili 3* to opcja, która dojrzewa przez trzy lata w dębowych beczkach.
Brandy Sarajishvili 3* – smak
Wyrazisty i mocny – tak można opisać niepowtarzalny oraz charakterystyczny smak Brandy Sarajishvili 3*. Wyczujemy w nim wyraźny aromat suszonych, tropikalnych owoców, a jednocześnie lekko pikantne i korzenne nuty. To propozycja bardzo złożona, która w ustach pozostawia słodki smak z akcentami wanilii i owoców. Końcówka Brandy Sarajishvili 3* jest wyraźna, charakterystyczna i na długo pozostaje na podniebieniu.
Produkcja Brandy Sarajishvili 3*
Do produkcji Brandy Sarajishvili 3* używane jest wino gronowe, które powstaje nie później niż 1 kwietnia roku następującego po zbiorach. Trunek podlega destylacji w alembikach Charente, która jest początkiem tworzenia niezwykłego brandy Sarajishvili 3*. Następnie trafia do rozlewni, gdzie przelewana jest do 250-400 litrowych, dębowych beczek i starzeje się przez trzy lata, uzyskując swój niepowtarzalny charakter i smak.