Charakterystyka Rum Mhoba Franky’S Pineapple
Rum Mhoba Franky’S Pineapple, to trunek, który swoją popularność na samym początku zdobył wśród żeglarzy. Produkowany jest z trzciny cukrowej, która podlega fermentacji oraz destylacji w celu uzyskania wysokiej zawartości alkoholu, która w tym przypadku wynosi około 43 procent. Rum Mhoba Franky’S Pineapple powstaje głównie w procesie mieszania 3 starannie dobranych rumów. Są one najwyższej jakości, ponieważ ich destylacja odbywała się alembikowo co zapewnia unikalny oraz wyśmienity smak. Dodatkowo używa się świeżych nalewów z ananasów, które nadają wyjątkowy kolor oraz aromat. Producent podkreśla, że produkcja tego trunku odbywa się w małych zbiornikach o pojemności do 25 litrów, dzięki czemu można znacznie lepiej czuwać nad procesem wytwarzania rumu i zapewnić jego najwyższą jakość.
Rum Mhoba Franky’S Pineapple, charakteryzuje się silnie ananasowym aromatem, który łączy się w tle z bananami, korą oraz mchem. Smak jest słodki ale wytrawny. Dominuje głównie ananas w połączeniu z różnego typu ziołami. Finisz jest długi oraz słodki o akcencie pieczonych ananasów z nutą ziół w tle.