Leżakowany 12 lat w beczkach po bourbonie. Kupaż dwóch rodzajów rumu: pot still rum oraz modern column rum.
KOLOR Ciemny brąz z miedzianą poświatą
NOS Bogactwo orzechowo- kajmowych aromatów. Na początku pojawia się nieśmiałe gotowane owoce tropikalne, które po chwili ustępują aromatowi toffi oraz wiórków dębowych. W tle pojawiają się orzechy włoskie, suszona morela oraz krem waniliowy.
USTA Oleisty, ale wytrawny. Otrzymujemy cudowną paletę aromatów suszonych wiśni z nutą tytoniu, maliny z bitą śmietaną czy też kandyzowaną skórkę z pomarańczy. Wszystko jest otulone aromatem ziela angielskiego, miodu lipowego oraz orzechami laskowymi. W tle znajdziemy sporo starego drewna, więcej bakali, palony karmel i grillowanego ananasa.
KOŃCÓWKA Bardzo długa i delikatnie grzejąca. Na pierwszym planie krem angielski ze skórką z pomarańczy. Na samym podniebieniu pozostaje nam smak suszonej moreli, orzecha włoskiego i dżemu z owoców tropikalnych.