Wyjątkowość tej propozycji stanowi jego historia, ponieważ jest on zainspirowany jednym z cichych bohaterów rewolucji Filipińskiej. Dioniosio Magbuelas nazywany był „Papa”, który był przewodnikiem po plantacji trzciny cukrowej i przywódcą Babaylan. Właśnie dlatego, rum Don Papa jest ucieleśnieniem ducha niepodległościowego, poczucia sprawiedliwości i buntu.
Produkcja rumu Don Papa
Ta propozycja jest rumem klasy premium, która jest produkowana w niewielkich ilościach na wyspie Negros w Filipnach. Jak twierdzi producent – destylacja najlepszej trzciny cukrowej na świecie i dojrzewanie przez 7 lat w dębowych beczkach u podnóży góry Kanlaon są odpowiedzialne za jego wyjątkowy charakter.
Smak rumu Don Papa
Rum Don Papa jest zaskakujący – jednocześnie gładki i delikatny oraz silnie aromatyzowany. Piękny jasnobursztynowy kolor i bogaty finisz, sprawiają, że cieszy się on ogromną popularnością wśród smakoszy rumów na całym świecie. Degustując Don Papa wyczujemy aromaty wanilii, miodu, kandyzowanych owoców, świeżych mandarynek i morelii, ale również tofii oraz cynamonu.