Barcelo Imperial to rum, który jest rezultatem dokładnej selekcji karaibskiej trzciny cukrowej – wybrane do jego stworzenia zasoby są najszlachetniejsze i najlepszej jakości. Piękny, miedziany kolor, połysk i lekko owocowy smak to cechy charakterystyczne Barcelo Imperial.
Barcelo Imperial – smak
Rum Barcelo Imperial jest pełny intensywnych maślanych aromatów, ale również toffi, suszonych owoców, a nawet świeżych kwiatów. W smaku świeży i aromatyczny. Wyraźnie wyczujemy słodkie nuty karmelu, suszone jabłka, gruszki i tradycyjne korzenne przyprawy. Finisz Barcelo Impreial jest bardzo długi i niezwykle owocowy. Lekko maślany posmak pozostaje na długo na podniebieniu w towarzystwie liści tytoniu i pieprzu.
Produkcja Rumu Barcelo Imperial
Rum Barcelo Imperial to mieszanka rożnych dominikańskich rumów, które dojrzewają w bardzo mocno opalonych, drewnianych beczkach z amerykańskiego dębu. Destylat leżakuje przez minimum 4 do 10 lat, a następnie jest przepuszczany przez filtry, dzięki którym zyskuje swój bogaty, a jednocześnie elegancki smak.