Rum Angostura 1824 – smak
Intensywny kolor Rumu 1824 nadaje mu prawdziwego charakteru, a bukiet smaków, w którym wyczujemy czekoladę, miód, toffi, kawę, a nawet prażone orzechy sprawia, że jest to dojrzała, ale intensywna mieszanka. Aromat wanilii, czekolady i melasy miesza się z zapachem świeżego espresso i dębu. Dodatkowo Rum Angostura 1824 jest trwały I wyraźny w smaku, a na podniebieniu pozostawia posmak melasy, cynamonu i przypraw.
Produkcja Rum Angostura 1824
Rum 1824 starzony jest w palonych, amerykańskich beczkach z dębu po Bourbonie. Trunek Angostura leżakuje przez minimum dwanaście lat, a następnie jest odpowiednio ręcznie przelewany, filtrowany i ponownie beczkowany, aż do osiągnięcia optymalnej dojrzałości. Rum Angostura 1824 jest to trunek, który na rynku jest dostępny w limitowanej ilości.