Moet&Chandon Imperial – smak
Gdy sięgniesz po kieliszek Moët Impérial, wyczujesz delikatne owoce o białym miąższu (jabłko, gruszka, biała brzoskwinia), cytrusy (cytryna), subtelne nuty kwiatowe (kwiat lipowy), a także eleganckie nuty brioche oraz świeżych orzechów. Subtelny posmak owoców idealnie dopełnia intrygująca pieszczota drobnych bąbelków.
Z czym pić szampana Moet&Chandon Imperial?
Moët Impérial to szampan o wytrawnym charakterze (dosage cukru 9 g/l), który sprawdzi się jako lekki aperitif, ale połączysz go także z subtelną, lekkostrawną kuchnią. Będzie pasować do ostryg przegrzebków, sushi, a także białych ryb, mięsa czy owoców.
Kilka słów o Moët & Chandon
Moët & Chandon to znany na całym świecie producent szampana. Winiarnię założył w 1743 roku Claude Moët , pierwotnie pod nazwą “Moët et Cie”. Musujące wino Moëta szybko zyskało aprobatę króla Ludwika XV, a wśród klienteli firmy znaleźli się możni i arystokraci tej ery. Mijające lata nie zmieniły luksusowego charakteru marki – dziś Moet&Chandon jest częścią LVMH (Louis-Vuitton-Moët-Hennessy), największego koncernu dóbr luksusowych na świecie.