Sprzedawany jako „whiskey z pogranicza”, ten czysty bourbon z Kentucky został wprowadzony na rynek w 1987 roku przez Toma Bulleita, prawnuka Augusta Bulleita, który według legendy po raz pierwszy stworzył Bulleit Bourbon w Louisville, Kentucky około 1830 roku.

Popularność Bulleit rosła i bourbon był sprzedawany w całym Kentucky i Indianie, ale w 1860 roku Augustus zaginął podczas transportu trunku do Nowego Orleanu. Być może został zamordowany przez swojego partnera biznesowego lub po prostu zamieszkał w Dzielnicy Francuskiej. Bulleit Bourbon zniknął wraz z nim. Tak było do 1987 roku, kiedy to prawnuk Augusta, Tom Bulleit, prawnik z Kentucky, wskrzesił Bulleit Bourbon. Bulleit został zakupiony przez Seagram w 1996 roku, a następnie przeszedł pod kontrolę GuinnessUDV (obecnie Diageo), gdy Seagram został podzielony w 2001 roku.

Bulleit produkowany jest z mashbillem składającym się z: 68% kukurydzy, 28% żyta i 4% jęczmienia słodowanego.