Bumbu rum o słodkim smaku
Dzięki wyjątkowej trzcinie cukrowej z Barbadosu, rum rzemieślniczy Bumbu ma słodki aromat, który charakteryzuje się wanilią i bananem. Miękka tekstura propozycji, sprawia, że jej smak jest doskonale karmelowo – bananowy z aromatami cynamonu i wanilii. Delikatny, ale dość długi finisz pozostawia na podniebieniu posmak orzechów i dębu.
Produkcja Rumu Bumbu The Original
W skład tej wyjątkowej propozycji z Barbadosu wchodzą destylaty z ośmiu różnych krajów. Połączenie to dojrzewa przez 18 lat w drewnianych beczkach w destylarni Bumbu Rum Company, które wcześniej były używane do maturacji whisky z Kentucky. Rum Bumbu jest stworzony na bazie bardzo czystej wody i trzciny cukrowej, które nadają mu jego niepowtarzalny smak i aromat. Jego destylacja odbywa się w aparatach kolumnowych i jest oparta na tradycyjnej recepturze z XVI i XVII wieku.